Wie zijn wij?

We zijn een gezellige groep mensen van verschillenden leeftijden, die met elkaar gemeen hebben dat we doof en/of slechthorend zijn.
Horende personen die geen problemen hebben met de doven cultuur zijn ook van harte welkom.
Sinds oktober 2013 zijn we met onze wandelgroep begonnen en sinds die tijd hebben we al aardig wat wandelingen gelopen. Aangezien niet iedereen elke keer mee wandelt, hebben we elkaar nog niet allemaal ontmoet.
Bij de wandelingen is de sfeer erg open en gezellig. Mensen leggen makkelijk contact met elkaar, tijdens het wandelen praat je wat met die en dan weer met die. Voor nieuwe mensen is het daardoor ook heel makkelijk om mee te wandelen en opgenomen te worden in de groep. Maar mensen die geen behoefte hebben om de hele tijd te praten onderweg, daar hebben we respect voor, we proberen zoveel mogelijk met elkaar rekening te houden.

Welke afstanden?

Sommige mensen willen een korte of lange afstand lopen. Het uitgangspunt is wandelingen te maken van 10 tot 30/40 km op een ontspannen tempo.

Wanneer wandelen?

We wandelen om de twee weken op de zondag (soms elke zondag). Afwisselend in de ochtend en in de middag. In de ochtend beginnen de wandelingen om 9.00 uur of 10.00 uur (lente en zomer) en in de ochtend/middag om 11.00 of 13.00 uur (herfst of winter). Er zijn geen regels voor hoe vaak men mee wandelt. De een komt regelmatig en de ander een keer in de paar maanden.

Waar wandelen?

Over het algemeen wandelen we in de buurt van Arnhem/Zwolle of Apeldoorn.
Komt u van verder weg en mocht u problemen hebben met vervoer, dan kunnen we proberen te zorgen dat we elkaar helpen met vervoer.
Soms zal er tijdens of na de wandeling een gelegenheid zijn waar we wat kunnen drinken of eten. Maar het is wel handig om altijd zelf ook drinken en eventueel wat eten mee te nemen.
Het kan ook zijn dat we gewoon ergens even op een mooi plekje pauzeren.

Hoe ontstaan?

De wandelgroep is in het herfst van 2013 opricht door Jolanda de Leur-Emmink . Een oud-lid van Liever Sportiever heeft een mail naar het bestuur van Liever Sportiever gestuurd of het bestuur een nieuwe sporttak Wandelsport wilt oprichten, mede ook omdat de afdeling Volleybal van Liever Sportiever voorlopig was opgeheven, wegens te weinig spelers. Jolanda zocht een manier om nieuwe mensen te leren kennen en ze wilde graag samen met anderen genieten van de mooie natuur in de omgeving. Misschien vindt een wandelmaatje leuk om mee te wandelen. Zo begon het idee om een wandelgroep te starten en door middel van posters of brieven dit kenbaar te maken. Na peilen van de voorkeuren van de eerste groep werd de eerste wandeling gepland voor zondagochtend 6 oktober 2013. Dit was een groot succes met 14 wandelaars. Bij het kopje thee/koffie na de wandeling hebben we wat overlegd en rekening houdende met de via mail kenbaar gemaakte wensen van mensen die er niet bij waren. Hieruit kwam dat we om de twee weken op de zondag te wandelen en daarbij de starttijden van 9.00 uur (lente/zomer) en 11.00 of 13.00 uur (herfst/winter) aan te houden, zodat iedereen zo nu en dan wel zou mee kan wandelen.

Wandel je mee?

Spreekt je dit allemaal aan? En je wil ook eens mee wandelen en/of als je nog vragen hebt, neem dan vooral contact op.

Nadat je eenmaal je interesse hebt laten weten via een mailtje kun jezelf kijken wanneer je wilt meelopen. De aankondingen voor de wandelingen gebeuren via een poster of flyer die op de facebook van Liever Sportiever geplaatst. Als je wilt meedoen met de wandeling, dan kan je je aanmelden via menu

Wandelposter

Heb je geen facebook, dan kan je dit ook kenbaar maken, dan krijg je (indien gewenst) een mailtje met dezelfde aankondiging voor betreffende wandeltocht(en).