Wie zijn wij?

We zijn een gezellige groep mensen van alle leeftijden. We delen één ding: we zijn doof of slechthorend. Ook als je goed kunt horen, maar interesse hebt in onze groep en cultuur, ben je van harte welkom! We houden van buiten zijn, wandelen, en van stilte. Sommige mensen vinden het fijn om te praten tijdens het wandelen, en anderen vinden het fijn om te genieten van de rust. We respecteren iedereen en zijn altijd aardig voor elkaar.

Hoe ver wandelen?

Onze wandelavonturen zijn meestal van 4 km tot 20 km. Dat is een fijne afstand, niet te kort en niet te lang. We hebben ook een vrijwilliger die je begeleidt als je liever een verkorte route wandelt. Dus als je minder ver wilt lopen, is dat ook prima! Soms, als we ons extra energiek voelen, kunnen we een beetje meer dan 20 km wandelen. Maar dat is niet zo vaak, dus maak je geen zorgen!

Wanneer wandelen?

We hebben besloten dat we één keer per maand gaan wandelen. Dit is altijd in de derde week van de maand. We verzamelen om 08.30 uur. Dat geeft ons de tijd om even te kletsen voordat we om 09.00 uur starten met onze wandeling.

Waar wandelen?

We kiezen meestal prachtige routes in Gelderland of Utrecht. En als je ver weg woont en het lastig vindt om er te komen, dan helpen we elkaar. Want dat is wat vrienden doen, toch? Tijdens onze wandelingen stoppen we soms voor een hapje of een drankje. Het is altijd een goed idee om zelf ook iets mee te nemen, voor het geval je dorst of honger krijgt!

Wie organiseert dit?

Onze gezellige groep wordt georganiseerd door de geweldige Inge van den Heuvel. Zij is het die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt en dat iedereen een fijne tijd heeft. Dus waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en kom bij ons! We kunnen niet wachten om je te ontmoeten.

Hoe is het begonnen?

Ons wandelavontuur begon in oktober 2013. Een geweldige vrouw, Jolanda de Leur-Emmink, heeft onze groep opgericht. Ze hield van wandelen en van mensen. Ze wilde een plek maken waar doven, slechthorenden, en mensen die interesse hebben in de dovencultuur, samen kunnen komen. Sinds de eerste wandeling hebben we veel mensen ontmoet en zijn we veel gaan wandelen. De sfeer is open en gezellig. Nieuwe mensen voelen zich snel thuis in onze groep. Vanaf juni 2023 zorgt Inge van den Heuvel ervoor dat onze groep levendig blijft. We herinneren ons altijd de vrolijke energie van Jolanda. We zijn dankbaar voor alles wat zij voor de groep heeft gedaan.

Wandel je mee?

Zou je het geweldig vinden om met ons te wandelen, of zit je misschien nog met vragen? Aarzel niet en stuur ons een bericht op wandelsport@lieversportiever.nl! We houden je op de hoogte over onze wandelingen op Facebook met leuke posters of flyers. Heb je geen Facebook? Maak je geen zorgen! Vertel het ons en we sturen de wandelinformatie gewoon naar jouw mail. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen op onze volgende wandeltocht!