Over Liever Sportiever

Liever Sportiever is een dovensportvereniging waarbij recreatief volleybal en basketbal wordt gespeeld.
Ook heeft Liever Sportiever een afdeling wandelsport.
De doelstelling van deze vereniging is het sportief met elkaar bezig zijn en het bevorderen van de sociale contacten. Dit gebeurt door middel van handgebaren en spraakafzien.
Naast hun trainingen en wedstrijden ondernemen de leden nog leuke activiteiten om de goede sfeer in het team te versterken, zoals een gezellig etentje of een dagje uit.
Elk jaar in maart organiseert Liever Sportiever het grootste doven volleybaltoernooi van heel Nederland.
Daar is Liever Sportiever erg trots op.
Meer informatie? (Zie link informatie)

Volleybal

Liever Sportiever is vooral bekend door de organisatie van Nederlands grootste dovenvolleybaltoernooi, wat elk jaar in Maart in Sporthal Valkenhuizen plaatsvind.
Hoe zit het dan met volleyballen zelf bij Liever Sportiever?
Volleybal en Liever Sportiever is iets wat niet zonder elkaar kan, helaas hadden voor afgelopen 3? seizoenen niet genoeg spelers/ belangstellenden om elke week te trainen.
We doen ook altijd mee met de dovencompetities van KNDSB, zowel de mix als de herencompetitie.
De woensdagen werden vaak afgewisseld met de midweekcompetitie van de gemeente Arnhem.
Dit is altijd in sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem. Ook in het nieuwe seizoen doen we weer mee met de midweekcompetitie van Arnhem.
Daarnaast deden we altijd mee aan andere dove en/of horende recreatieve volleybaltoernooien.
Wij willen weer graag doorgaan met onze volleybalafdeling en zoeken hiervoor enthousiaste spelers en belangstellenden.
Wij zijn dus nog op zoek naar spelers vanaf 16 jaar, die ons willen komen versterken. Iedereen is welkom om mee te spelen, ongeacht het speelniveau.
Voor informatie, vragen of aanmelden om mee te doen

Basketbal

Liever Sportiever was de eerste dovenvereniging in Nederland met een basketbalafdeling.
Deze afdeling bestaat nu sinds 2010 onder Liever Sportiever. De trainingen worden gegeven door of een horende of een dove/slechthorende trainer.
Voor zover nodig, hebben we elke training een tolk. We hebben ook een eigen naam voor de basketbalafdeling: Deaf Jumpers. Niet alleen doven – slechthorenden zijn welkom, maar ook horenden zijn van harte welkom om mee te trainen/spelen.
We trainen 2 x per maand afwisselend op de zondag en dinsdag in Arnhem.
Ook doen we mee met diverse recreatieve basketbaltoernooien in Nederland.
Lokatie: Op de zondag trainen we in de Rietebeek, deze spelzaal met de officiele afmetingen, ligt in het centrum van Arnhem. Parkeren met de auto is geen probleem, hierover kan je meer informatie krijgen via de basketbalcoordinator.
Op de dinsdag trainen we in…….. (is nog niet bekend)
Hou de agenda van Liever Sportiever in de gaten wanneer de trainingen zijn.
Lees meer: Basketbal

Wandelsport

We zijn een gezellige groep mensen van verschillenden leeftijden, die met elkaar gemeen hebben dat we doof en/of slechthorend zijn. Er zijn ook verschilende afstanden kilometers wordt gewandeld bijv: 10, 15, 20, 25 of 30 etc:
Horende personen die geen problemen hebben met de doven cultuur zijn ook van harte welkom.
Sinds oktober 2013 zijn we met onze wandelgroep begonnen en sinds die tijd hebben we al aardig wat wandelingen gelopen.
Aangezien niet iedereen elke keer mee wandelt, hebben we elkaar nog niet allemaal ontmoet.
Bij de wandelingen is de sfeer erg open en gezellig. Mensen leggen makkelijk contact met elkaar, tijdens het wandelen praat je wat met die en dan weer met die.
Voor nieuwe mensen is het daardoor ook heel makkelijk om mee te wandelen en opgenomen te worden in de groep. Maar mensen die geen behoefte hebben om de hele tijd te praten onderweg, daar hebben we respect voor, we proberen zoveel mogelijk met elkaar rekening te houden.

Activiteiten

Liever Sportiever heeft ook een afdeling Activiteiten. We proberen voor zover mogelijk ook leuke activiteiten te organiseren, maar dit valt gezien de drukke agenda’s van iedereen niet mee. Hou de activiteiten pagina in de gaten voor de activiteiten. Heb je zelf ideetjes, dan kan je dit ook doorgeven op dezelfde pagina.