Over ons

Op 28 april 1989 werd Liever Sportiever een officiële dovensportvereniging die aangesloten is bij de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond. Vanaf dat moment kon de vereniging meedoen aan dovencompetities en werd er ook recreatief gesport.

De leden van de vereniging, waaronder doven, slechthorenden en mensen die affiniteit hebben voor de dovencultuur, sporten samen en kunnen gemakkelijk sociale contacten leggen door middel van handgebaren en spraakafzien. Naast het sporten organiseert Liever Sportiever ook toernooien en activiteiten in Gelderland. Plezier in sport staat centraal, en dat is alleen mogelijk als spelers, trainers en vrijwilligers respect hebben voor elkaar. Binnen de club wordt het volgende gedrag niet geaccepteerd: agressie, geweld, discriminatie, pesten, en verbale, fysieke of seksuele intimidatie.

Het (interim) bestuur

Van links naar rechts, achter: Lucien (penningmeester), Inge (voozitter) en Tesy (secretaris)
Van links naar rechts, voor: Bert (bestuurslid) en Mineke (bestuurslid)

De vereniging kan niet bestaan zonder het bestuur en haar leden. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het draaiende houden van de vereniging op organisatorisch, beleidsmatig en financieel niveau. Hiervoor volgen ze de regelingen uit het huishoudelijk reglement Opent in een nieuw tabblad als een PDF. , die door de leden tijdens de ALV zijn goedgekeurd.

Erelid

“Tijdens de collecteweek ga ik elke dag de straat op. Ik ga langs de deuren voor stichting het Gehandicapte kind en Fonds Gehandicaptensport. Zo draag ik eraan bij dat doven kunnen sporten en aan activiteiten kunnen meedoen,” vertelt Jan. Met de buurt maakt Jan graag een praatje. “Ze weten dat ik doof ben. Dat is ontstaan door de hersenvliesontsteking toen ik 10 dagen oud was,” vertelt Jan. Na de gebruikelijke toespraken werd Jan verrast met cadeaus en een oorkonde.

Liever Sportiever
Van de collecte gaat een deel naar Liever Sportiever. Met het organiseren van toernooien en activiteiten hoopt Liever Sportiever de doven uit hun sociaal isolement te halen. Door middel van handgebaren en spraakafzien kunnen ze makkelijk contact leggen. Omdat plezier en toegankelijkheid hoog in het vaandel staan bij de vereniging, wordt een nieuwe deelnemer makkelijk in de groep opgenomen.