Hallo, welkom op de afdeling-bowling pagina. 
Hier gaan we proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden over deze nieuwe sporttak binnen Liever Sportiever.

Update 12 juli 2021:
Helaas heeft Liever Sportiever door diverse omstandigheden geen bowlingteam meer voor de dovencompetitie voor het seizoen van 2021-2022. Hopelijk later weer. 

Update 11 oktober 2020:
Tijdens de ALV van Liever Sportiever, op 1o oktober 2020, was het complete bowlingteam ook aanwezig. 
Robin had het team voorgesteld en er zijn ook foto’s gemaakt, die kan op de volgende link zien:Foto’s Liever Sportiever Deaf Strong Lions Bowling

Update 17 juni 2020:

Nadat het bowlingteam van afgelopen seizoen (2019-2020) heeft door gegeven om te stoppen,
wilen we graag met trots jullie voorstellen, het nieuwe bowlingteam van Liever Sportiever.

Liever Sportiever – Deaf Strong Lions Bowling , afgekort: LS-DSLB

Meer info over de teamleden:

Ik keer als lid terug bij Liever Sportiever als bowler.
Ik ben Robin van Vliet en  heb besloten om terug te gaan met Aila Alieva, Robbert van der Werken en Pieter van den Eijkel.

We wilden een nieuwe uitdaging aan met deze team. We wilden een vaste team zijn met de vieren en dat bleek mogelijk te zijn bij Liever Sportiever.

Ik heb jarenlang gebowld voor BC Zuiden en ik ben de huidige Nederlandse kampioen met bowlen bij de mannen.

Aila Alieva en Robbert van den Werken en Pieter van  den Eijkel  hebben gebowld bij DBC Utrecht.

We zijn samen een erg ambitieus team. We hebben heel veel vertrouwen in deze team en we willen graag Liever Sportiever als bowlingclub brengen naar de top van dovencompetitie bowlen.

We kunnen niet wachten om met deze team te kunnen beginnen met dovencompetitie!!!!

Hier gaan we ons persoonlijk even voorstellen:

Robin van Vliet

Ik ben dus Robin. Ik ben een enorme sport liefhebber. Ik heb zoveel sporten gedaan. Ik heb in mijn jeugd heel veel verschillende sporten gedaan zoals tennis en tafeltennis en hockey en toen ben ik gaan honkballen. Toen ben ik gaan badmintonnen en volleyballen bij Liever sportiever. Toen ben ik gaan darten en bowlen tegelijkertijd. Toen moest ik een keuze maken vanwege mijn schouderprobleem en toen ben ik voluit gegaan voor bowlen. Ik heb inmiddels 2 keer EK bowlen voor doven meegemaakt. En 2 keer  net niet deaflympics gehaald. Mijn droom is ooit als bowler mee te doen met Deaflympics. Ik heb regelmatig meegedaan met volleybaltoernooi van Liever sportiever.

Robbert van den Werken
Ik ben Robbert, Ik ben enorm liefhebberij van voetballen, het was mijn lust en mijn leven, verder hadden Ik en Aila aantal jaren gespeeld als volleyballers, ik heb aantal jaren met Adrenalinespetters gespeeld (laatste jaar was in 2011), daarna raak ik voor tweede keer geblesseerd aan mijn knie tijdens partij voetbal samen mijn neef in Canada, toen heb ik besloten dat het genoeg zo is met volleybal. Bovendien de laatste lentevolleybaltoernooi dat ik met Adnrenalinespetters volleyballen, wonnen we de eerste plaats (competitie als ik me goed herinner, allereerste competitie ronde) Echt leuk ervaringen meegemaakt.. Eigenlijk een van mijn mooiste ervaringen daar in Arnhem. Altijd gezellig daar in Arnhem.

Ik en Aila hebben enorm zin in nieuwe uitdaging met nieuwe team bowlen, kan echt niet mee wachten.

Aila Alieva
Ik ben Aila, ik woon al 21 jaren hier in Nederland, kwam uit Sovjet Unit, toen ik klein was, vond ik bowlen echt leuk om te spelen, In Azerbeidzjan kon ik vaak bowlen bij een goede vriend van mijn opa, gratis bowlen, fantastisch tijd gehad, mijn droom was prof bowler, ook had ik een aantal jaren als handbalster gespeeld in Moskou.

Ik heb ook aantal jaren volleybal gespeeld (vooral met team uit Zoetermeer) in Arnhem, ik ervaar daar ook een heel leuke tijd bij lentevolleybaltoernooi.

Pieter van  den Eijkel 
Ik ben Pieter van den Eijkel
Ik ben 31 jaar uit Katwijk aan zee
Ik begon voetbal in 1997 Tot 2018 gestopt
En is al 20 jaar voetbal geweest bij g-team en is ook tussen tijd van zaterdag ook bowling
Ik moest wel keuze te maken of voor voetbal of bowling .
Sinds 2014 begon bowling vond ik het al leuk sport.
Ik was toen ook al zelf meer x naar bowling zonder eigen bal al kan goed bowlen . Toen had ik zin meer bowling sport doen
Tot nu bowling nog steeds.

Adriaan van Wijde (niet op de foto)
Tevens willen we ook voorstellen, Adriaan van Wijde.
Adriaan is onze reserve speler, als er ingevallen moet worden bij de wedstrijden.
Adriaan deed dit ook afgelopen seizoen bij het andere team van Liever Sportiever, hij deed het toen uitstekend.

Nu op naar nieuwe uitdaging met het team
Kampioen worden met het team .

Groetjes van ons vijven!

Update 8 maart 2020:

Van links naar rechts Marcel vd  H,  Lucien, Marcel van O en Ronald
Ik wil Marcel van O van harte welkom heten bij onze club, hij is een goede aanwinst voor ons . Hij was vorige maand al begonnen, we hebben 5x gewonnen en 1 x verloren. Het was een geslaagde dag
Groetjes coördinator bowling.Lucien

Update: 4 november 2019:

Afgelopen zaterdag 2 november, speelden we voor de 2e ronde KNDSB doven bowling in Scheveningen. We arriveerden daar mooie op tijd. Bij afwezigheid van Lucien, was ik de aanvoerder  en legde ik aan Adriaan en Jeroen uit hoe je het spel moet beginnen enz. want het was voor hun de eerste keer. Bij de eerste serie speelden we nogal beetje zwak en die kwam door dat 2 spelers niet gewend en dus moest ik hun even wakker schudden ….. we spelen niet voor de lol kom op zeg !!! Bij 2e serie hebben ze het goed en serieus opgepakt en  we wonnen. Ook bij de  3e tot 5e serie speelden we sterk en wonnen we. Bij laatste serie 6 zakten we  in en speelden ook minder en dat kwam ook door vermoeidheid. Het was een echter spectaculair spannende wedstrijd zoals tegen DBC Purmerend 2 338 – 337, DSV Almere 2 363 – 360 en net verloren tegen ZBSD 303 – 304 . Dus 2 keer verloren en 4 keer gewonnen. Ik ben heel blij dat de 2 jongens ook zeer goed mee gedaan. 

Wat een team zeg !!! Op weg naar  3e ronde in Hoofddorp op 11 jan 2020.

Marcel van den Heuvel

Update: 7 oktober 2019:

Op 5 oktober hebben we eerst voor het eerst meegedaan met de dovencompetitie bowling.Er waren totaal 20 teams gekomen. (10 teams hoofdklas en 10 team eerste klas) We moeten eerst even wennen met de regels. Maar het gaat snel goed. De sfeer was fantastisch. De spelers heten Lucien, Marcel en Ronald. We spelen 6 games waarvan we hebben twee games gewonnen. De punten van ons gaat langzaam omhoog, omdat we moeten even wennen. Maar het was echt spannend en erg ontspannende sport. We zijn op 6
e plaats van 10 teams. Het was echt geslaagd dag. Na toernooi relaxen we bij de bar, hebben we gezellig geklets en wat gedronken.

Update: 30 september 2019:
Zoals jullie bij de beginpagina het volgende bericht van 29 september konden lezen: 
Komende zaterdag begint ook de NL dovencompetitie weer met voor het eerst deelname van een team van Liever Sportiever. Lucien, Ronald en Marcel gaan dan voor Liever Sportiever strijden. Heel veel succes alvast. We gaan ook proberen jullie op de hoogte te houden hierover bij de bowling pagina.”

Dat is dus op zaterdag 5 oktober aanstaande, dit team is dus nieuw en voor Liever Sportiever voor de eerste keer in haar bestaan doet Liever Sportiever mee met de Nederlandse Doven Bowling competitie! Eigenlijk is het eerste jaar ook een soort van begin jaar, daarom start het team ook in de 2e klasse. Na zaterdag 5 oktober zullen we verslag doen van hoe de eerste competitie dag verlopen is en zullen we ook een foto plaatsen van het team met hun shirts. Succes mannen!