update 1 oktober:

Gisteren, 30 sept, deden deden de Deaf Jumpers mee met het jaarlijkse eikeltjestoernooi van Basketiers te Zevenaar. We moesten 6 wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd werd gewonnen en de 2e verloren. Hoe het verder liep weten we niet meer, maar op de laatste wedstrijd na, waren het leuke gezellige wedstrijden. Over de laatste wedstrijd zullen we het maar niet hebben, is ook niet de moeite waard. Het gaat erom.. dat we weer lekker gebald hebben. We zijn uiteindelijk 5e geworden. Netjes toch?

27 augustus 2018

hallo allen, hier is een tijdje al weer niet geschreven, maar meeste berichten verschenen dan ook op facebook. Maar we zullen proberen hier ook de nodige update’s te plaatsen.
Belangrijke info nu is, dat Ivan de Vries de nieuwe basketbalcoordinator is. Hij heeft het stokje overgenomen van Jeroen Melissen. Die heb uiteraard daar waar nodig is wel blijft ondersteunen. Ivan is bereikbaar via het dovenbasketbal@lieversportiever.nl email adres.

 

6 januari 2017

Hallo allen, de basketballlers van Liever Sportiever, ook wel beter bekend onder de naam: Deaf Jumpers, hebben zondag, 18 december 2016, voor het eerst een echte doven oefenwedstrijd gespeeld. Tegen de 2e dovenbasketbalclub van Nederland, Only Friends uit Amsterdam.
Een paar bekende spelers spelen in het team van Only Friends, zoals Milthon Boldewijn en Sharon Verbeek, zij hebben ook in het verleden bij de Deaf Jumpers gespeeld. Lucette Belfor, playing-coach, heeft ook vorig jaar een keer les gegeven aan ons en ook meegespeeld bij een toernooi. Ikzelf Jeroen Melissen, train ook bij Only Friends, maar heb besloten die dag voor de Deaf Jumpers uit te komen, want dat is mijn pareltje….
ahum..
De wedstrijd werd geleid door niemand minder dan Rolf Franke (oud-international en ook de man van Lucette).
De eerste periode verliep gelijkwaardig, het was even zoeken hoe men elkaar het beste kon bestrijden. De eerste tussenstand was 12-12.
Na de eerste periode was de eerste van 3 Shoot-out wedstrijden. Dat is een soort wedstrijdje onderling, wie het beste kan schieten… als de persoon die achter je staat eerder scoort dan jij-zelf dan ben je uit.
Dan ben je eruit geschoten, Shoot-out dus. Na de Shoot-out volgde de 2e periode van 10 minuten. Ook deze ging aardig gelijk op. Ruststand werd 26-20 in het voordeel van de Deaf Jumpers. In de rust vond de 2e shoot-out wedstrijd plaats. Na de rust begonnen we aan de 3e periode, ook deze was gelijkwaardig:
38-32.
De laatste periode: 49-32…. je ziet dus dat Only Friends geen 1 x gescoord heeft in de laatste 10 minuten… hoe dat komt? Geen idee….
Maakt ook niet uit, de wedstrijd was erg sportief en leerzaam voor iedereen.
De laatste shoot-out wedstrijd vond dan ook nog plaats na de wedstrijd, De resulaten van de 3 shoot-outs: op de 3e plaats Hugo, 2e werd Rolf Franke en 1e werd Milthon Boldewijn, zij wonnen alle drie een (mini) kerststol die na afloop bij de kleine borrel, meteen opgegeten werd.
Het was een heel leuk ochtend/middagje…. vond het erg leuk om te zien hoe iedereen, maar dan ook iedereen zijn/haar best deed bij de wedstrijden. Natuurlijk, er moet nog veel geleerd worden door beide teams, maar deze wedstrijd is voor herhaling vatbaar, de oefenwedstrijd zal vermoedelijk in januari 2017 in Amsterdam plaats vinden. De fotos van wedstrijd etc, staan online op de website van Liever Sportiever.

groeten van een trotse Deaf Jumpers coordinator, Jeroen Melissen.