update 27 september 2020:
Liever Sportiever – Deaf Jumpers Basketbal was vandaag voor het eerste basketbal training in Arnhem gehouden. We waren erg zin om weer ballen spelen. Wij hadden 3×3 partij gespeeld en ook shoot out! Wij moesten wel even wennen om basketbal kunnen spelen en wij lachen ook veel en wij hadden vandaag echt plezier! Even gaten houden voor volgende training weer.

update 2 februari 2020:
Dit siezoen (2019-2020) trainen de Deaf Jumpers helaas niet meer, omdat we te weinig spelers hebben. Wel proberen we mee te doen met toernooien en  spelen soms oefenwedstrijden. Gisteren was het zover, wat eigenlijk ook een traditie geworden is, een oefenwedstrijd tegen basketballers uit Warnsveld. Ondanks dat we niet getraind hebben, deden we het niet slecht. In begin was het natuurlijk weer even wennen, maar zo nu en dan werden er leuke aanvallen op gezet en leuk gescoord. Het was weer een leuke gezellige oefenwedstrijd. De foto’s hiervan staan op de fotopagina.

update 7 april 2019:
hallo allen, gisteren deden de basketballers van Liever Sportiever, Deaf Jumpers, mee met het NRW – BB – MEISTERSCHAFT 2019. Er deden 4 teams mee, 1 uit Dusseldorf en 2 uit Essen. En natuurlijk wij uit Arnhem. Ons team bestond uit 4 personen, gelukkig konden wij 2 spelers de hele dag “lenen” van Dusseldorf. Andere spelers van Deaf Jumpers waren ziek en pech onderweg. Dus totaal 6 personen, betekent dus 1 wisselspeler. Onder elke foto hieronder, zie je meer informatie over de dag en wedstrijden verloop. Tevens ook de complimenten aan: Adam Borowicz voor de goede organisatie!

Op de foto zien jullie de volgende spelers: Jeroen Melissen, Ivan de Vries, Martin Blom, R Dams, A Klein en Hugo.

Onze eerste wedstrijd was tegen het team van Dusseldorf. In het begin was het voor ons wat wennen, andere zaal, ruimte etc. We liepen in het begin wat achter de feiten aan, maar langzamerhand kwamen we steeds dichterbij, er waren zelfs mogelijkheden om te winnen, maar helaas, het was een sportieve wedstrijd, met goede (strenge) scheidsrechters. Einduitslag: 36-26 voor Dusselfdorf.
Scores:
Jeroen: 15
Hugo: 7
Martin: 2
A. Klein: 2

De 2e wedstrijd, was tegen het eerste team Essen, die volgde meteen (nou ja.. half uurtje later), na de eerste wedstrijd, dus een half uurtje bijkomen…. Deze wedstrijd hadden we zeker kunnen winnen, maar doordat we maar 1 wissel hadden, konden we niet genoeg rouleren. We hebben een paar keer voorgestaan, maar toch… de uitslag van deze wedstrijd was: 29-35 voor Essen 1.
Scores:
Jeroen: 19
R. Dahms: 7
Martin: 3


De laatste wedstrijd was tegen het 2e team van Essen. (foto is pas op eind vh toernooi gemaakt, waren vergeten dit meteen na de wedstrijd te doen) Dit team miste door een blessure hun belangrijkste speler (opgelopen bij een wedstrijd ervoor). Dus… er waren mogelijjkheden om deze wedstrijd te winnen, en dat deden we ook, de wedstrijd verliep gelijkmatig, we misten in het begin veel kansen, maar uiteindelijk trokken wij aan de winnende bel. Uitslag: 25-35 voor Liever Sportiever.
Scores:
Jeroen: 18
Hugo: 10
Martin: 5
A Klein: 2

hier de complete groep.

Hopelijk volgend jaar weer?

Wil jij ook basketballen samen met doven? mail naar dovenbasketbal@lieversportiever.nl , heb je eventueel belangstelling om centraal in Nederland 1 x (om te beginnen) bijv Utrecht, mee te basketballen? Mail dan even…

update 1 oktober:

Gisteren, 30 sept, deden deden de Deaf Jumpers mee met het jaarlijkse eikeltjestoernooi van Basketiers te Zevenaar. We moesten 6 wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd werd gewonnen en de 2e verloren. Hoe het verder liep weten we niet meer, maar op de laatste wedstrijd na, waren het leuke gezellige wedstrijden. Over de laatste wedstrijd zullen we het maar niet hebben, is ook niet de moeite waard. Het gaat erom.. dat we weer lekker gebald hebben. We zijn uiteindelijk 5e geworden. Netjes toch?

27 augustus 2018

hallo allen, hier is een tijdje al weer niet geschreven, maar meeste berichten verschenen dan ook op facebook. Maar we zullen proberen hier ook de nodige update’s te plaatsen.
Belangrijke info nu is, dat Ivan de Vries de nieuwe basketbalcoordinator is. Hij heeft het stokje overgenomen van Jeroen Melissen. Die heb uiteraard daar waar nodig is wel blijft ondersteunen. Ivan is bereikbaar via het dovenbasketbal@lieversportiever.nl email adres.

6 januari 2017

Hallo allen, de basketballlers van Liever Sportiever, ook wel beter bekend onder de naam: Deaf Jumpers, hebben zondag, 18 december 2016, voor het eerst een echte doven oefenwedstrijd gespeeld. Tegen de 2e dovenbasketbalclub van Nederland, Only Friends uit Amsterdam.
Een paar bekende spelers spelen in het team van Only Friends, zoals Milthon Boldewijn en Sharon Verbeek, zij hebben ook in het verleden bij de Deaf Jumpers gespeeld. Lucette Belfor, playing-coach, heeft ook vorig jaar een keer les gegeven aan ons en ook meegespeeld bij een toernooi. Ikzelf Jeroen Melissen, train ook bij Only Friends, maar heb besloten die dag voor de Deaf Jumpers uit te komen, want dat is mijn pareltje….
ahum..
De wedstrijd werd geleid door niemand minder dan Rolf Franke (oud-international en ook de man van Lucette).
De eerste periode verliep gelijkwaardig, het was even zoeken hoe men elkaar het beste kon bestrijden. De eerste tussenstand was 12-12.
Na de eerste periode was de eerste van 3 Shoot-out wedstrijden. Dat is een soort wedstrijdje onderling, wie het beste kan schieten… als de persoon die achter je staat eerder scoort dan jij-zelf dan ben je uit.
Dan ben je eruit geschoten, Shoot-out dus. Na de Shoot-out volgde de 2e periode van 10 minuten. Ook deze ging aardig gelijk op. Ruststand werd 26-20 in het voordeel van de Deaf Jumpers. In de rust vond de 2e shoot-out wedstrijd plaats. Na de rust begonnen we aan de 3e periode, ook deze was gelijkwaardig:
38-32.
De laatste periode: 49-32…. je ziet dus dat Only Friends geen 1 x gescoord heeft in de laatste 10 minuten… hoe dat komt? Geen idee….
Maakt ook niet uit, de wedstrijd was erg sportief en leerzaam voor iedereen.
De laatste shoot-out wedstrijd vond dan ook nog plaats na de wedstrijd, De resulaten van de 3 shoot-outs: op de 3e plaats Hugo, 2e werd Rolf Franke en 1e werd Milthon Boldewijn, zij wonnen alle drie een (mini) kerststol die na afloop bij de kleine borrel, meteen opgegeten werd.
Het was een heel leuk ochtend/middagje…. vond het erg leuk om te zien hoe iedereen, maar dan ook iedereen zijn/haar best deed bij de wedstrijden. Natuurlijk, er moet nog veel geleerd worden door beide teams, maar deze wedstrijd is voor herhaling vatbaar, de oefenwedstrijd zal vermoedelijk in januari 2017 in Amsterdam plaats vinden. De fotos van wedstrijd etc, staan online op de website van Liever Sportiever.

groeten van een trotse Deaf Jumpers coordinator, Jeroen Melissen.