hallo allen,

Geniet je ook zo van een heerlijke fietstocht door een mooi stukje natuur?

Geef je dan op voor deze fietstocht op zondag 1 september.

Je wordt om 11.00 uur verwacht op de locatie in Doornenburg. Na het eerste kopje koffie of thee met lekkers, krijg je het programma van de dag en een beschrijving van de fietstocht.
De tocht eindigt om 17.00 uur.

Tijdens de fietstocht gaan we ergens eten of drinken van je eigen bijdrage. Je mag gerust zelf je eigen boterham en / of drinken meenemen.

De prijs van dit alles is € 10,00 p.p. (leden van Liever Sportiever) en niet leden betalen € 15,00 de prijs is  inclusief fietsverhuur en koffie/thee met lekkers.

Mocht je nog vragen hebben over dit evenement, stuur dan even een mail naar activiteiten@lieversportiever.nl

Met vriendelijke groet,

Mineke Schut

volgende activiteiten zijn gepland:
11 mei 2019: boerengolf: zie poster hieronder:

verslag van de spelletjesavond van 20 april 2019:
Op zaterdagavond 20 april, hebben we een “ouderwetse” spelletjesavond gespeeld. We zijn dol op spelletjesavond. In plaats van voor de buis hangen of op je mobieltjes genieten wij ook van een avond een spelletje spelen en bewust met elkaar wat leuks doen. Sommige mensen nemen de bordspellen mee. Elkaar uitdagen, grappen maken tussendoor en dat onder het genot van een lekker hapje en drankje. We vonden het heel erg gezellig. Voor of na de zomervakantie gaan we weer een spelletjesavond organiseren, als je belangstelling voor de spelletjesavond hebt. We zijn benieuwd welke spellen jullie graag spelen en wat jullie aanraders zijn. mail naar: activiteiten@lieversportiever.nlmaandag 24 december 2018:

Verslag LONDEN 21 december tot en met 23 december 2018
Vrijdagavond.

We hadden afgesproken dat we in Apeldoorn gaan verzamelen. Om 20.00 uur moeten we aanwezig zijn. Om 20.30 uur kwam de bus. Iedereen stapte in de bus. Op weg naar een andere plaatsen: Tiel, Den Bosch en Breda.  In Den Bosch stonden twee bekende personen van Liever Sportiever op ons wachten. Daarna gingen we naar Breda om andere mensen op te halen. De bus gaat doorrijden naar België. In de pauze konden we roken of naar het toilet gaan. Daarna gaan we richting naar Frankrijk Calais. Aangekomen in Calais. De mensen moeten uit de bus stappen voor het controle paspoort. De douanehond gaat deze bus controleren. Je moet eerst door de Franse douane en vervolgens loop je door, daarna moet je langs de immigratie dienst van Groot Brittannië en dan mag je de bus weer in. We gaan met de boot naar de overkant gevaren worden. Op weg naar de boot. De bus rijdt de boot op . We moeten de bus namelijk uit omdat het niet veilig is om tijdens de varen op het autodek te zijn. Totaal 1,5 uur varen. Aankomst in Dover, dan moeten we in de bus stappen. Op weg naar Londen. Sommige mensen vielen in de slaap in de bus.

Zaterdagochtend en zaterdagmiddag.

We waren ongeveer om 7.30 uur in Londen. Daarna stappen we uit. We moeten deze plek onthouden waar de bus stond. We liepen samen met de groep. Sommige mensen hebben echt nodig naar het toilet. We zochten het toilet. Sommige waren dicht. Sommige mensen konden het niet volhouden. Op zoek naar het toilet. We hebben een piepkleine coffee/tea shop gevonden. We mogen het toilet gebruiken. Een hele piepkleine toilet. Deze kleine restaurant is mooi en gezellig. We hadden koffie/thee gedronken.  Nadat we koffie/thee hadden gedronken, gingen we weer verder lopen en ook veel bekijken.
We willen de Big Ben kijken. Het is een van de wereld bekendste en meest gefotografeerde gebouwen. Helaas konden we de Big Ben in Londen niet gefotografeerde. Wegens de verbouwing. We hoorden van een persoon dat de klokkentoren tijdelijk uit het straatbeeld gaat verdwijnen. In 2021 komt de klokkentoren terug in de Big Ben.

Langs de Westminder gelopen. Ze hebben het grootste katholieke kerkgebouw van heel Engeland. Helaas konden we het ook niet kijken in verband met de verbouwing.
Langs de Buckingcam Palace gelopen. We maken veel foto’s. Het was heerlijk weer. Daarna gingen we verder lopen naar Hyde Park. Sommige mensen weten het niet, dat het park eigendom van de Britse Koninklijke familie is. Hyde Park is een heerlijk plek om te wandelen.
Bij Hyde Park is er een grootste kerstmarkt: Winter Wonderlanden”. Bij ingang moeten we onze tassen aan de bewakers laten zien. We mogen geen drinken of eten mee. We hadden afgesproken dat we om 12.30 uur gaan verzamelen bij deze plek. Ze kunnen een eigen weg lopen . Leuke kerstmarkt. Heel anders dan Duitse Kerstmarkt.  Erg leuk!

Om 12.30 uur wilden we naar Harrods. Harrods is het meest beroemde warenhuis in Londen. Het is niet te ver van Hyde Park. Het was behoorlijk druk bij Harrods.
Een prachtige gebouw. Sommige mensen konden het niet volhouden in deze gebouw. We besloten dat we naar buiten stonden te wachten op anderen.

Om 14.30 uur gingen we verder lopen naar het andere kant van Londen. We moeten elke keer naar het plattegrond kijken, hoe wij gaan lopen. Het is wel echt groot stad. We zijn van plan naar Covent Garden of Trafalgar Square . We konden het niet te vinden. Het was te druk in de winkels. We liepen langs de winkels. Veel toeristen. We stonden in het centrum van Londen aan Leicester Square. Besproken dat we met allen naar Macdonalds gaan eten. Eventjes rondlopen langs de winkels en of straatmuzikanten. We hebben een winkel van M&M’s  World gezien. Wow, wat veel soorten gekleurde snoepjes. Volgens de site dat de M&M Leicester Square de grootste snoepwinkel ter wereld is. En ook Lego Shop gezien, echt te druk. Veel mensen stonden in de rij.

Zaterdagavond/zondagochtend:
Om 18.30 uur gaan we terug naar de plek waar de bus stond. We wachtten op een bus. De bus kwam en we stapten in de bus. Sommige mensen zijn niet gewend door lange afstand te lopen. We reden met de bus naar Dover. Weer boot in, dan weer wachten tot de boot gaat varen. Na 1,5 uur varen, daarna gaan we met de bus. Op weg naar huis. Iedereen vielen in slaap. Ongeveer 7.00 uur op zondagochtend waren we in Apeldoorn. Snel afscheid te nemen. Iedereen willen naar huis en slapen! We hebben wel genoten. Geweldig toch!!
Mineke Schut Activiteiten@lieversportiever.nl

woensdag 20 september 2017:
Hallo allen,
Afgelopen zondag, 17 september, vond de eerste activiteit plaats van seizoen 2017-2018, Klootschieten met BBQ.
We verzamelden bij de Veluwe Specialist in Garderen, het groepje van 11 personen had er erg veel zin in!
Het weer werkte ook nog eens mee, heerlijk wandel weertje. We werden door de organisatie naar het beginpunt gebracht
van de klootschietroute. Een prachtige omgeving, mooi bos, hier en waar wat modder om het spannend te maken.
Ondanks de route kaart, verkeerde gelopen, maar dat maakte de pret niet minder om, we hadden volop pret met elkaar.
Team 1 had de wedstrijd met maar liefst 1 punt verschil gewonnen. Het was een super gezellige middag.
Bij terugkomst stond er een smakelijke BBQ klaar, iedereen had zijn/haar buikjes helemaal volgegeten.
De foto’s van de gezellige middag staan inmiddels online!
Op naar de volgende activiteit… wat? En wanneer? Dan zien jullie vanzelf wel weer.