Hallo allen, hieronder volgen verslagen en of aankondigingen van diverse activiteiten:
Update 16 februari 2022:
na flinke stilte, hier weer 2 nieuwe activiteiten die gepland staan bij Liever Sportiever:

zaterdag 9 april, E-Choppen!

zaterdag 12 maart, Spelavond


Update 16 september 2021:

Verslag fietstocht EMST, zaterdag 11 september2021.

Zaterdag 11 september verzamelden 9 mensen bij de fietswinkel De Weerst in Emst. Daar stond Jeroen klaar met koffie/ thee voor iedereen. De E-bikes stonden ook klaar bij de fietswinkel.
Gelukkig is het droog en om 10 uur gaan we vertrekken . Na ruim 1 km zagen we een kalf geboren in het weiland. Daarna gaan we verder fietsen door verschillende plaatsen. We hebben vele soorten dieren gezien, tijdens het fietsen door het weilandgebied, het was ook druk op weg. In een klein huisje van monument hebben we ook rondgekeken en er was veel ouderwetse dingen van vroeger te zien.  Onderweg ook boerderij winkeltjes met tafels waarop oa jam, sap flesjes stonden voor verkoop. Veel boomgaarden met appels en peren gezien. We zijn langs een boerderij in Wapenveld geweest. Het was een oude boerderij van 124 jaar oud. Het heeft de vele authentieke details en de oude sfeer had men kunnen behouden. Er was ook een expositie over het werk en het leven van Annie Oosterbroek-Dutschun. Zij is een van de bekendste Nederlandse streekromschrijfsters uit de 20e eeuw. Ze heeft meer dan 60 boeken geschreven.

2 keer hebben we een pauze gehad en kregen we lekker fruit en frisdrank van Jeroen. Ongeveer 16.00 waren we terug bij de fietsenwinkel, we zagen donkere wolken en poosje later regende het. Daarna gingen we met de groep naar Vaasen om even gezellig te drinken en we zijn ook nog even gaan lopen naar kasteel Cannenburg.
Rond kwart over 6 zijn we met de groep naar Apeldoorn gegaan om dan om 19.00 naar het restaurant de kleine haven gaan we met groep gegeten en ook gezellig met elkaar kletsen.
Ongeveer 21.00 zijn we allemaal naar huis gegaan.
Het was weer een geslaagde fietsdag en we hebben 53 km gefietst.

Update 23 augustus 2021:

Update 1 juni 2021
:
hier het verslag van razende reporter Jolanda over de fietstocht van afgelopen zaterdag 29 mei, de foto’s staan inmiddels ook online op de fotopagina van activiteiten.

Afgelopen zaterdag hebben we gefietst in de buurt van Wijk bij Duurstede. Eerst fietsen we langs schitterende fruitboomgaarden o.a. peren en kersen. We hebben geen appels gezien. Echt prachtig uitzicht. Langs de kaasboerderij De Brienenshof gefietst, daar kunnen we kopen van boter, kaas, eieren, streekproducten en cadeauartikelen. Een heel klein winkeltje en erg leuk om te kijken. Sommige mensen hebben de producten gekocht. Deze route hebben we afwisselende route gefietst o.a. dijken, langs uiterwaarden, agrarisch landschap en langs de bossen. We fietsen langs molen, diverse kastelen en een steenfabriek De Bosscherwaarden. Het is een beschermd rijksmonument. Het Utrechts Landschap heeft de fabriek in 2008-2009 gerenoveerd en gerestaureerd. Het was heel indruk hoe het bakken van stenen vroeger in zijn werk ging. Een paar mensen stoppen om een foto te maken, andere mensen wachten op andere fietssters. Uiteindelijk willen de mensen lunchpauze. Een stukje fietsen om een zitplek te vinden. We hebben een prima plek om de fiets even te parkeren en op het gras te zitten. In de middag hebben we fiets-pauze gehad. Na half uurtje vertrekken we verder. We hebben een vierkante watertoren gezien, tegenover het gebouw is de klooster van De zusters in de priorij Gods Werkhof. We hebben langs de rivier van de Uiterwaarden gefietst. Veel soorten vogels. En natuurlijk hebben we een haas op het weiland gezien. Een gezellig etentje ter afsluiting van een dagje fietstocht.

Update 8 april 2021:
hier het verslag van de online bingo avond van 3 april:

Nu we al een aardige tijd thuis zitten merken wij dat we digitaal prima in contact kunnen blijven met elkaar. Gisteravond organiseerden wij de eerste Online Bingo via Zoom, waar de deelnemers aan deel konden nemen. De deelnemers hadden nodig: bingokaarten en een laptop, tablet of mobiel. De spelleider heeft de bingomolen, prijzen en een laptop. Met 14 man speelden wij bingo. Twee deelnemers konden niet in Zoom komen. In totaal hadden we 3 bingokaarten en per bingokaart waren er drie rondes. In totaal dus 9 spellen. Zo varieerde de spellen van eerste ronde: willekeurig rij, tweede ronde willekeurige rij + kolom, derde ronde volle kaart. Het is wel belangrijk om dan goed op te letten wegens nummers. We hadden 3 keer pauze gehad, zodat de deelnemers naar het toilet gaan of kunnen ze zelf drinken pakken. We hadden echt een leuke digitale bingo gehad. Voor de deelnemers die ze gisteren hadden meegedaan, bedankt voor je gezelligheid!

Update 21 maart 2021:
ONLINE bingo avond, 3 april:
Veel mensen hebben afgelopen Corona jaar ook veel online gepraat, ook zijn er diverse online spellen / praatjes georganiseerd door andere mensen. Wij willen dit ook proberen met een online Bingo avond. We gaan dit doen met het programma Zoom of Teams. We moeten nog uitzoeken welke goed is. 
Zaterdag 3 april, vanaf ongeveer 19.00 uur willen we online gaan en als iedereen aanwezig is, rond 19.30 uur, gaan we gezellig beginnen met de Bingo.
Bingo kaarten (gratis) krijg je via mail, als je je opgegeven hebt via mail: activiteiten@lieversportiever.nl 
Geef je voor 1 april aub op (geen grapje)
Tot hoelaat het duurt? weten we niet, zolang je zelf erbij wil blijven. Deelname is gratis. Er zijn prijzen te winnen die we pas bij fysiek contact uitdelen, we sturen niets op met post om geen kosten te maken. De enige kosten die jij zelf maakt zijn voor de lekkere hapjes/drankjes die je zelf thuis nuttigt. ;-) 

Heb je nog vragen? Mail naar: activiteiten@lieversportiever.nl 

Update 13 september 2020:
Foto’s van onderstaande fietstocht zijn te zien op de fotopagina van activiteiten.

Update 2 september 2020:
Afgelopen zaterdag hebben we de fietstocht van bijna 53 km gefietst. Eerst hebben we bij het Nationale park Veluwezoom verzameld, koffie/thee gedronken, dan verhuurfiets ophalen. Wat het ook leuk is, dat de twee leden van Liever Sportiever ons komen uitzwaaien. Erg lief! Lekker uitwaaien langs de rivier de IJssel op weg naar Doesburg en langs de Uiterwaarden. Verschillende dorpjes zoals Velp, Rheden, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren gefietst. Het laatste stukje moeten we terugfietsen naar Posbank. Het was echt behoorlijk pittig op weg, door de hoogteverschillen. Echt prachtig route van bossen en heidevelden. We hebben heerlijk gefietst en ook topdag gehad!

Update 16 augustus:

Gisteren vond er een spontane (een week geleden pas bedacht) IJsselpicknick plaats aan de IJssel in Zutphen. Er waren 10 personen die zelf drinken, eten, stoelen etc meenamen, het een gezellige activiteit, die voor herhaling vatbaar is. Kijk voor de foto’s op de fotopagina van activiteiten.

Update 9 juli 2020:


Hallo,

Op zaterdag 29 augustus gaan we een leuke fietsdagtocht houden van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Tussendoor nemen we pauze’s om wat te drinken, eten etc.

We gaan fietsen in de omgeving van Posbank of Rheden.

Het blijft een verrassing waar we gaan fietsen, het levert zowieso prachtige plaatjes op, maar het vergt ook wel wat fietsconditie.

Wil je je een eigen fiets meenemen?
Dat kan, deelname kosten hiervoor zijn € 10,00.

Je kan ook een fiets huren, kijk op de poster (zie bijlage) voor de prijzen.

Graag opgeven vóór 12 augustus bij Mineke in verband met de fietshuur.
Mailadres: activiteiten@lieversportiever.nl

Na het opgeven krijg je een mail over de betaling.

Met vriendelijke groet, Mineke Schut

Update 26 januari 2020:
hallo allemaal, gisteren was de Western Winterrrr party van Liever Sportiever. Dit werd gehouden op een prachtige lokatie in Didam. Alle deelnemers werden hartelijk ontvangen waarbij ze een hoed en sjaaltje kregen die ze na afloop mee naar huis mochten nemen. Na ontvangst met koffie en een lekkere muffin, werd het 1 en ander uitgelegd en werden er groepjes gemaakt voor de strijd van diverse actvitieten zoals boogschieten, spijkerslaan, bierpulwerpen, buksschieten, levend tafelvoetbal etc etc… iedereen daagde elkaar uit om dit en dat te doen, de tijd vloog voorbij, gezelligheid kent geen tijd. Het werd tijd voor de prijsuitreiking van de winnaars van de activiteiten en toen stond er een heerlijk stampot buffet klaar, bijna iedereen schepte 2 x op, zo lekker was het. Na de koffie was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Maar iedereen was dik en dik tevreden, iedereen genoot volop! De vele foto’s volgen zsm  de foto pagina van activiteiten.

Update 30 december 2019:
hier extra informatie over de kosten:
-partners van leden, die geen lid zijn betalen 40 euro (ipv 50)
-partners van oud-leden, die geen lid zijn, betalen ook 40 euro (ipv 50)
Men kan nog opgeven tot en met 10 januari 2020.
Mail zsm naar activiteiten@lieversportiever.nl

Update 18 november 2019:

hier een herinneringsfilmpje voor het aanmelden voor de Western Winterrrr party op zaterdag 25 januari 2020.

Update 5 november 2019:

Zie bijgaand filmpje: 

via deze link: Western Winterparty Uitnodiging

hieronder de tekst:

Hallo allemaal,

Zoals jullie misschien wel weten, Liever Sportiever bestaat 30 jaar.
Daarom willen we de leden van Liever Sportiever uitnodigen om dit samen met een  een feest te vieren. Ook oud-leden van Liever Sportiever zijn van harte welkom.
Dit geldt ook voor  niet-leden van Liever Sportiever.
Kinderen van alle leden van Liever Sportiever zijn ook welkom.

Wat we gaan doen? We gaan Western-activiteiten in Didam doen.
De Westernactiviteiten zijn voor zowel binnen als buiten. Tijdens de winter altijd in de verwarmde binnenlocatie. Dus geen zorgen over het weer!
Er zijn verschillende activiteiten.

Leuk toch? Gaaf! Leuk om mee te doen.
Niet alleen dat, maar ook gaan we onbeperkt stamppottenbuffet eten!

De kosten van de Western-activiteiten en het stamppottenbuffet zijn???
Leden van Liever Sportiever          € 20,00
Oud leden van Liever Sportiever  € 30,00 (nieuw lid vanaf 1 januari 2020 betaalt ook € 30,00)
Niet leden van Liever Sportiever  € 50,00

(Deze prijzen zijn inclusief drinken (frisdrank en alcohol, behalve sterke drank) )

Voor de kinderen is er een springkussen en speelhoek (binnen) en speeltuin (buiten). Wil je meer weten over de prijs van de kinderen, dan graag mailen.

Wanneer: zaterdag 25 januari 2020
Hoe laat: 16.00 uur tot 21.00 uur

Opgeven vóór 15 december 2019 in verband met de hoeveelheid van de personen en de zaalruimte.

Aanmelden en info via mail: activiteiten@lieversportiever.nl

Oja, even zeggen: we hebben niet alle mailadressen van oud-leden.
Mocht je oud leden kennen, dan kan je deze mail doorsturen, of het filmpje van youtube doorgeven.
Vermeld bij  aanmelden, dat je  een oud-lid van Liever Sportiever bent..

We hopen dat je belangstelling hebt om deze Westernactiviteiten gecombineerd met een heerlijk en onbeperkt stamppottenbuffet.
Voor jong en oud! Kom aanmelden! Bedankt voor het kijken! (lezen)
Daag!

Update 4 november 2019:
Gisteravond was het een zeer geslaagde avond, heel leerzaam en natuurlijk ook gezellig. We hadden verschillende spel gedaan zoals ballon-tennis, blaas-spel, Toren-bekers en Boter, Kaas en Eieren-bekers. Ballon-volleybal in een kring. Daarna rustig spelletjes gedaan zoals Rummikub, Pim-Pam-Pet en Skipo. Ze konden napraten over deze zeer geslaagde dag. Totaal 18 deelnemers waren gekomen. Foto’s volgen nog.  Volgende keer gaan we de spelavond n Arnhem of Apeldoorn opnieuw organiseren. Pas in 2020, maar wanneer ?? Het is nog niet bekend. Je ziet het wel op Facebook of via www.lieversportiever.nl

maandag 24 december 2018: Verslag LONDEN 21 december tot en met 23 december 2018 Vrijdagavond We hadden afgesproken dat we in Apeldoorn gaan verzamelen. Om 20.00 uur moeten we aanwezig zijn. Om 20.30 uur kwam de bus. Iedereen stapte in de bus. Op weg naar een andere plaatsen: Tiel, Den Bosch en Breda.  In Den Bosch stonden twee bekende personen van Liever Sportiever op ons wachten. Daarna gingen we naar Breda om andere mensen op te halen. De bus gaat doorrijden naar België. In de pauze konden we roken of naar het toilet gaan. Daarna gaan we richting naar Frankrijk Calais. Aangekomen in Calais. De mensen moeten uit de bus stappen voor het controle paspoort. De douanehond gaat deze bus controleren. Je moet eerst door de Franse douane en vervolgens loop je door, daarna moet je langs de immigratie dienst van Groot Brittannië en dan mag je de bus weer in. We gaan met de boot naar de overkant gevaren worden. Op weg naar de boot. De bus rijdt de boot op . We moeten de bus namelijk uit omdat het niet veilig is om tijdens de varen op het autodek te zijn. Totaal 1,5 uur varen. Aankomst in Dover, dan moeten we in de bus stappen. Op weg naar Londen. Sommige mensen vielen in de slaap in de bus. Zaterdagochtend en zaterdagmiddag We waren ongeveer om 7.30 uur in Londen. Daarna stappen we uit. We moeten deze plek onthouden waar de bus stond. We liepen samen met de groep. Sommige mensen hebben echt nodig naar het toilet. We zochten het toilet. Sommige waren dicht. Sommige mensen konden het niet volhouden. Op zoek naar het toilet. We hebben een piepkleine coffee/tea shop gevonden. We mogen het toilet gebruiken. Een hele piepkleine toilet. Deze kleine restaurant is mooi en gezellig. We hadden koffie/thee gedronken.  Nadat we koffie/thee hadden gedronken, gingen we weer verder lopen en ook veel bekijken. We willen de Big Ben kijken. Het is een van de wereld bekendste en meest gefotografeerde gebouwen. Helaas konden we de Big Ben in Londen niet gefotografeerde. Wegens de verbouwing. We hoorden van een persoon dat de klokkentoren tijdelijk uit het straatbeeld gaat verdwijnen. In 2021 komt de klokkentoren terug in de Big Ben. Langs de Westminder gelopen. Ze hebben het grootste katholieke kerkgebouw van heel Engeland. Helaas konden we het ook niet kijken in verband met de verbouwing. Langs de Buckingcam Palace gelopen. We maken veel foto’s. Het was heerlijk weer. Daarna gingen we verder lopen naar Hyde Park. Sommige mensen weten het niet, dat het park eigendom van de Britse Koninklijke familie is. Hyde Park is een heerlijk plek om te wandelen. Bij Hyde Park is er een grootste kerstmarkt: Winter Wonderlanden”. Bij ingang moeten we onze tassen aan de bewakers laten zien. We mogen geen drinken of eten mee. We hadden afgesproken dat we om 12.30 uur gaan verzamelen bij deze plek. Ze kunnen een eigen weg lopen . Leuke kerstmarkt. Heel anders dan Duitse Kerstmarkt.  Erg leuk! Om 12.30 uur wilden we naar Harrods. Harrods is het meest beroemde warenhuis in Londen. Het is niet te ver van Hyde Park. Het was behoorlijk druk bij Harrods. Een prachtige gebouw. Sommige mensen konden het niet volhouden in deze gebouw. We besloten dat we naar buiten stonden te wachten op anderen. Om 14.30 uur gingen we verder lopen naar het andere kant van Londen. We moeten elke keer naar het plattegrond kijken, hoe wij gaan lopen. Het is wel echt groot stad. We zijn van plan naar Covent Garden of Trafalgar Square . We konden het niet te vinden. Het was te druk in de winkels. We liepen langs de winkels. Veel toeristen. We stonden in het centrum van Londen aan Leicester Square. Besproken dat we met allen naar Macdonalds gaan eten. Eventjes rondlopen langs de winkels en of straatmuzikanten. We hebben een winkel van M&M’s  World gezien. Wow, wat veel soorten gekleurde snoepjes. Volgens de site dat de M&M Leicester Square de grootste snoepwinkel ter wereld is. En ook Lego Shop gezien, echt te druk. Veel mensen stonden in de rij. Zaterdagavond/zondagochtend: Om 18.30 uur gaan we terug naar de plek waar de bus stond. We wachtten op een bus. De bus kwam en we stapten in de bus. Sommige mensen zijn niet gewend door lange afstand te lopen. We reden met de bus naar Dover. Weer boot in, dan weer wachten tot de boot gaat varen. Na 1,5 uur varen, daarna gaan we met de bus. Op weg naar huis. Iedereen vielen in slaap. Ongeveer 7.00 uur op zondagochtend waren we in Apeldoorn. Snel afscheid te nemen. Iedereen willen naar huis en slapen! We hebben wel genoten. Geweldig toch!! Mineke Schut Activiteiten@lieversportiever.nl woensdag 20 september 2017: Hallo allen, Afgelopen zondag, 17 september, vond de eerste activiteit plaats van seizoen 2017-2018, Klootschieten met BBQ. We verzamelden bij de Veluwe Specialist in Garderen, het groepje van 11 personen had er erg veel zin in! Het weer werkte ook nog eens mee, heerlijk wandel weertje. We werden door de organisatie naar het beginpunt gebracht van de klootschietroute. Een prachtige omgeving, mooi bos, hier en waar wat modder om het spannend te maken. Ondanks de route kaart, verkeerde gelopen, maar dat maakte de pret niet minder om, we hadden volop pret met elkaar. Team 1 had de wedstrijd met maar liefst 1 punt verschil gewonnen. Het was een super gezellige middag. Bij terugkomst stond er een smakelijke BBQ klaar, iedereen had zijn/haar buikjes helemaal volgegeten. De foto’s van de gezellige middag staan inmiddels online! Op naar de volgende activiteit… wat? En wanneer? Dan zien jullie vanzelf wel weer.