Verslag van de 6e Nationale Doven Wandeldag:

De 6e Nationale Doven Wandeldag

Vooraf hebben we de site van Natuurmonumenten goed bestudeerd. Op de website van Natuurmonumenten wordt namelijk gemeld dat tussen 15 september en 15 oktober delen van de routes in het Deelerwoud niet toegankelijk zijn tussen vier uur in de middag en tien uur in de ochtend. Dit heeft te maken met de hertenbronst die plaatsvindt in die periode. Daarom hebben we gekozen dat we na 10.00 uur gaan lopen.

In de ochtend waren er in totaal 18 deelnemers (groep A + C). Rond 10.00 uur liepen wij de 6,5 kilometer langs de route Deelerheide (rode paaltjes). Het Deelerheide bestaat voor de helft uit bos en voor de andere helft uit heidevelden. Deze route hebben we gekozen, omdat het er vaak niet zo druk is.

Deze woud is ook een goede plek om wild te spotten. Helaas hebben we geen ree of damherten gezien. Wel hebben we de Schotse Hooglanders gezien. Ze hebben meestal roodbruin runderras en ze hebben lang haar en lange horens. Ook hebben we een zwarte Hooglander gezien. Heel bijzonder.

Rond 12.00 uur waren we terug naar de rustplek. De nieuwe deelnemers (groep B) waren ook aanwezig. Rond 12.30 uur aten we de broodjes. De deelnemers kunnen kiezen wat ze wilden. Er zijn gekookte eieren, cup a soup met verschillende smaken o.a. kip, tomaat, groente, champignons, kaas, ham, tomaat en komkommer aanwezig. De deelnemers waren heel tevreden, dat we een goede maatregelen betreft Corona hadden geregeld. Ze vonden het heel prettig dat we een desinfecterende gel voor de deelnemers hadden.

Rond 13.00 uur liepen wij de 8,5 kilometer langs de route Hartenhulberg. Deze groep van B + C bestond uit 28 deelnemers. De route had groene pijlen. Het weer was niet zo geweldig: zwaar bewolkt en af en toe lichte motregen. Halverwege het wandelpas kregen we te maken met een behoorlijk stijging en we moesten over rul zand heen lopen, gelukkig was het maar een kort stuk. Nadat we een korte pauze hadden, daarna liepen we de volgende bocht zagen we een Schotse Hooglander staan. Een paar deelnemers maakten een foto van een Schotse Hooglander. Sommige deelnemers vonden het wel eng om er langs te lopen omdat hij zeer grote hoorns had. Gelukkig stond hij ver genoeg van ons af. Rond 15.30 uur kwamen we terug bij het eindpunt. De deelnemers kregen een attentie van Liever Sportiever. Ze vonden het heel leuk. Nadat de deelnemers naar huis gingen, begon het heel hard te regenen. We waren echt net op tijd klaar met wandelen.

Kortom: Echt zeer geslaagde dag voor de Nationale Doven Wandeldag

De foto’s zijn hier te zien.

———————————————————————–

6e Nationale Doven Wandeldag
Zaterdag 3 oktober 2020 in Deelen
De 6e Nationale Doven Wandeldag wordt gehouden op zaterdag 3 oktober 2020.
We maken een afwisselende wandeling door uitgestrekte bossen en heidevelden in natuurgebied Deelerwoud en wie weet kunnen we van edelherten, damherten of Schotse hooglanders
tegenkomen.
Men kan kiezen uit 3 afstanden:
A = 6,5 km in de ochtend wandelen vanaf 10.00 uur
B = 8,5 km in de middag wandelen vanaf 13.00 uur
C = 15 km hele dag / wandelen vanaf 10.00 uur in de ochtend en 13.00 uur in de middag
Het is voor iedereen, dus jong en oud, voor alle wandelaars. Deelnemers krijgen bij vertrek koffie
of thee met koekje erbij.
Deelname kost € 7,50 per persoon (voor NIET leden van Liever Sportiever).
Personen die lid van Liever Sportiever zijn hoeven maar € 5,00 per persoon te betalen.
Bij aankomst krijg je een kopje thee of koffie met wat lekkers bij.
Je krijgt een tasje mee met 2 zachte bolletjes waarvan 1 met kaas en 1 met ei, koek of muffin,
zakje chips, snoep en een flesje water..
Indien een deelnemer verhinderd is om aan de 6e Nationale Doven Wandeldag deel te nemen,
wordt het reeds betaalde inschrijfgeld uitsluitend gerestitueerd indien de afmelding minimaal 2
weken voor de startdatum van 6e Nationale Doven Wandeldag door de organisator ontvangen is.
Restitutie vindt plaats onder aftrek van € 2,50 administratiekosten. Indien de afmelding na deze datum wordt ontvangen vindt geen restitutie plaats.
Aanmelden vóór 26 september 2020 voor de 6e Nationale Doven Wandeldag op zaterdag 3oktober 2020.
Je kunt je inschrijven via de website van Liever Sportiever, kijk bij wandelsport / posters /
inschrijven. Je kunt ook mailen naar wandelsport@lieversportiever.nl
Met vriendelijke groet,
Jolanda de Leur
Bestuurslid Liever Sportiever Wandelsport