Geachte lezer,

Hier komen de verzonden nieuwsbrieven te staan die de leden ontvangen hebben.

Arnhem, december 2018

Hallo leden, donateur en sportvrienden,

Hier de 2e nieuwsbrief van het seizoen 2018-2019, veel leesplezier gewenst.

Bestuursnieuws:
Het bestuur bestaat nog atlijd uit 7 personen, gelukkig maar, maar we hebben toch een mededeling, Adriaan van Wijde is sinds de laatste ALV(30 nov)  van de KNDSB gekozen als de nieuwe penningmeester. Dit betekent dat er wat minder aandacht is voor Liever Sportiever, zoals het waarnemen van het secretariat. Dit wordt nu door Jeroen overgenomen, maar we zoeken dus nog altijd iemand voor de secretariaat functie. Voel je je geroepen om deze taak op te pakken (uiteraard met ondersteuning), mail dan naar voorzitter@lieversportiever.nl Adriaan zal wel gewoon zijn aandacht aan het 30 jaar bestaan en de afdeling collecteren houden. Tevens wensen we Adriaan natuurlijk heel veel success met zijn functie bij de dovensportbond.

Penningmeester mededeling: (Contributie)
We hebben afgelopen tijd veel vragen gehad over de contributie, over wanneer er nou betaald moet worden en hoeveel het allemaal is. Ten eerste willen we jullie bedanken voor jullie geduld hiervoor. Alle leden krijgen deze week een mail van de penningmeester waarop staat hoeveel er betaald moet worden voor het seizoen. We houden natuurlijk ook rekening met de dure Decembermaand, dus  bieden wij de mogelijkheid om de contributie in 2 delen te betalen. Meer info staat in de mail die men deze week krijgt. (uiterlijk 16 december) .

Volleybal:
Sinds kort traint men in een  nieuwe zaal de Essenberg in Ede. Dit is goed bevalllen. Ook gaat het uitstekend bij de midweekcompetiie in Arnhem.  Men is natuurlijk van harte welkom om mee te trainen, men kan 2x gratis meedoen. Wil je meer info? Mail naar: volleybal@lieversportiever.nl

Wandelsport:
Liever Sportiever Wandelsport organiseert het wandelweekend. We gaan tijdens de Pinksterweekend (vrijdag 7 juni t/m maandag 10 juni 2019) naar Luxemburg. Er zijn uitdagende activiteiten zoals kano varen, fietsen, wandelen, koken, een dagje uit naar het dorpje of kasteel en nog veel meer. We hebben nog geen programma van het wandelweekend gemaakt. Het idee komt nog. Je hoeft niet mee te wandelen, je mag ook andere dingen doen.
Momenteel zijn er nog twee plekken vrij. Mocht het je leuk lijken om dit weekend mee te maken of heb je nog vragen kun je mailen naar: wandelsport@lieversportiever.nl

Basketbal:
Ondanks het kleine ledenaantal bij basketball, zijn de trainingen altijd lekker fanatiek, natuurlijk kunnen we mee mensen gebruiken, dat maakt het trainen en spelen nog leuker, bij de laatste training in November deden er 2 extra personen mee, hopelijk komen ze vaker. Wil je ook een keer meetrainen? Mail voor meer info naar Ivan de Vries: dovenbasketbal@lieversportiever.nl . Ook leuk om te vermelden is dat we in februari 2019 een (tradionele) oefenwedstrijd spelen tegen Raad/Ho te Warnsveld.

Activiteiten:
Mineke van de activiteiten zit ook niet stil, ze heeft het druk met de voorbereidingen voor de buitenlandse activiteit: Kerstshoppen in Londen! Deze staat gepland van vrijdag 21 december tot en met zondag 23 december. De bus is al vol. Men heeft er veel zin in! We zijn benieuwd hoe allemaal beleefd gaat worden.

Lentedag 2019:
Afgelopen week vergaderde de lentecommissie al voor de 5e keer. De voorbereidingen zijn nog altijd in volle gang, ze vergaderen over het invullen van de dag, ook het avondprogramma is inmiddels bekend. Hierover staat inmiddels al wat info op de website. Wat het aanmelden voor het toernooi  betreft, het gaat uitstekend, men wil graag gebruik maken van de aantrekkelijke prijs van 30 euro, hiervan kan men nog gebruik maken tot en met 24 december aanstaande, na 24 december gaat de prijs omhoog naar 40 euro. Dus wees slim, en geef je team zsm op.
Tevens zoeken we via deze weg ook naar vrijwilligers die deze dag op rolletjes laten verlopen, wil je ook meehelpen op 16 maart 2019? Mail naar: vrijwilligers@lieversportiever.nl

hier de eerste nieuwsbrief van seizoen 2018-2019:

Arnhem, 17 September 2018

Beste leden, niet-leden, geintereseerden en anderen,

Hier is de nieuwsbrief van Liever Sportiever over de afgelopen maanden en wat er gaat gebeuren komende maanden.

Op de in juni 2018 gehouden Algemeen ledenvergadering is er nieuw bestuur aangetreden.
Van het oude bestuur zijn volgende personen gestopt, Lucas Jansen, Riny Jansen, Henrianne Jansen en Marcel van den Heuvel. Op deze plaats willen wij de genoemde personen bedanken voor hun tomeloze inzet in de afgelopen seizoen(en). Gelukkig hebben wij het bestuur snel compleet gekregen.
Hieronder volgt een opsomming van de volgende personen met hun functie:

Jeroen Melissen, voorzitter
Adriaan van Wijde, interim secretariaat en tevens coordinator collecte
Lucien van Riel, penningmeester
Ivan de Vries, coordinator basketbal
Corine Pattinaja, coordinator volleybal
Jolanda de Leur, coordinator wandelsport
Mineke Schut, coordinator activiteiten
Cil van Doppenberg, webmaster

Allemaal heel veel succes in het bestuur!

De zomervakantie is nog maar net voorbij of we hebben (nog) steeds warme dagen, heerlijk om dan dit te schrijven. Het bestuur zit niet stil. Diverse coordinatoren zijn erg actief bezig met zijn of haar activiteiten. Inmiddels kunnen jullie het allemaal volgen via facebook of whatsappberichten. Mochten jullie vragen hebben of wat dan ook, schroom niet die mensen te benaderen met vragen of zelfs tips.

De Lentedagcommissie is inmiddels ook begonnen met haar taak, namelijk weer het verzorgen van  het zeer gezellige volleybaltoernooi met wellicht afsluitend een feest(je), dit iv mons 30 jarig bestaan in 2019. Daarover zullen we ook langzamerhand berichten en nieuws volgen. Jullie hulp zal zeker gevraagd worden wat betreft oa werven van sponsoren of donaties om onze dag weer tot een groot succes te maken.

De periode van collecteren breekt ook weer aan. Niet overal kan er worden gecollecteerd. Komende week in Arnhem of Apeldoorn, welke nog niet definitief vast staat. Daarover volgt een brief uiterlijk morgen(dinsdag 18 sept). Verder collecteren wij dit jaar ook nog voor NSGK. Daar mag je in eigen woonplaats collecteren, hierover volgt later informatie.

Contributiebrieven gaan ook zodadelijk de deur uit. Alles heeft een beetje vertraging doordat er een vakantieperiode overheen ging en er diverse bestuurlijke gegevens eerst aangepast moisten worden bij de KvK. Verder krijgen volleyballers van vorig seizoen nog een naverrekening van volleybalseizoen 2017-2018 welke besloten is op de ALV ten bedrage  van € 25,- per persoon. Je mag en kan het ook alvast betalen aan Liever Sportiever.

Verder zullen wij ervoor zorgen dat jullie regelmatig op de hoogte worden gehouden over het reilen en zeilen binnen Liever Sportiever door middel van de nieuwsbrieven, wellicht dat wij dan de naam ‘Groentje’  weer van stal zullen halen. in het verleden was Groentje een sort van nieuwsbrief van Liever Sportiever.

Rest mij jullie namens het hele bestuur een sportief seizoen te wensen en graag tot ziens op diverse activiteiten en sportgebied(en).

Met vriendelijke ‘Groentje’ groeten,

Liever Sportiever