Update: 7 juni 2018

hallo allen, even ter informatie, in het weekend van 15, 16 en 17 juni organiseert Liever Sportiever een wandelweekend in Limburg.  Het is nu overbodig om informatie hierover te geven, want de aanmelding hiervoor is reeds al gesloten toen deze website online ging. Maar er zal wel een verslag volgen na dat weekend. 

10 oktober 2017

Verslag 3e Nationale dovenwandeldag (door Jolanda)

Ochtend:
In de ochtend waren er totaal 23 wandelaars gekomen (4 wandelaars afgemeld). We wandelen in landgoed Bornia door bos, heide en zandverstuivingen. De wandelaars wapperen hun handen en ze letten niet goed op de weg. De wandelaars hebben een eigen routebeschrijving. Ze volgen de leiding die de routebeschrijving leest. De eerste groep waren al snel en de tweede groep doen heel rustig aan. De tweede groep ontmoet de eerste groep, want de eerste groep had verkeerd gelopen. En de tweede groep ook. We beginnen opnieuw vanaf de route, daarna is het goed gegaan met de route lopen. Sommige mensen vinden het lastig om deze routebeschrijving te lezen. Het valt me op dat mannen liever de kaart tijdens het wandelen lezen, terwijl vrouwen liever een tekstuele routebeschrijving volgen. We weten dus even niet hoe de route nu precies loopt. Gelukkig zit er een kaartje bij de beschrijving zodat we wel ongeveer nagaan hoe we moeten lopen. Een wandelaar heeft de route via app gedownload zodat we de route tussen app en papier kunnen vergelijken. Het is echt leerzaam voor ons. Veel mensen hebben moeite met lezen of volgen. We hebben echt genoten in deze prachtige omgeving van Bornia. Na 5 km hebben we gelopen en we hadden pauze bij schaapskooi. De verzorgers (Jeroen en Rudy) waren aanwezig. Ze verzorgen koffie/thee en broodjes voor de wandelaars. Na 10 minuten vertrekken we weer verder. Bij finish kregen de wandelaars een tasje (herinnering en verrassing). We hadden totaal 13,8 km gelopen. Op de route stond 10 km, ondanks hebben we een klein stukje verkeerd gelopen. Prima ochtend voor de wandelaars.

Middag:
De tweede groep waren al om 12.15 á 12.30 uur aanwezig en ze moeten wachten op een andere wandelaars. We zouden om 13.00 uur vertrekken, maar die is uitgelopen. Rond 13.45 uur vertrekken we de tweede wandeling. Totaal 15 wandelaars ( 7 mensen afgemeld). De route is Mont Marmont. We wandelen in Noordhout en het landgoed Den Treek/Henschoten. De routebeschrijving was ook niet echt duidelijk . Tijdens de wandeling hebben we de routebeschrijving goed lezen en samen elkaar helpen. Dat is echt teamwork! Pauze bij Pyramide van Austerlitz. Het regent behoorlijk keihard. Een paar wandelaars willen terug naar het hotel vanwege slecht weer en afspraak. Een wandelaar had pijn en ze had een van de verzorgers gebeld of ze haar wilt ophalen. Een andere groep willen doorgaan met wandelen. We zijn met zevenen. Het regent nog steeds hard en we gaan verder met lopen. De routebeschrijving is wel goed en we vonden het vreemd dat het lange route is. Eigenlijk zouden we totaal 11 km lopen, terwijl hebben we totaal 14.9 km gelopen. Het was echt pittig en zwaar, vooral slecht weer. Ondanks hebben we echt genoten.

BLOEIEND ZIJPE WANDELTOCHT MEI 2017


Wat was het prachtig! Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou
vinden; een wandeling door polderlandschap is niet zo mijn ding. Ik hou
van bergen, bos en heide, maar dit was overweldigend. Al die bloemen,
al die kleuren en geuren. Dwars door de bollenvelden, over slootjes en bij
de tuinders achter op het erf. We hebben er van genoten!
We liepen de tocht met de wandelaars van Liever Sportiever.
We kozen ervoor om de 20 km te doen. Vanaf het dijkje hadden we zicht over bloemenvelden zover
als je maar kijken kon. Echt genieten!
De route was prachtig Geweldig dat we over het bollenland van de bollenkwekers mochten lopen.
We werden zelf getrakteerd op koffie en thee door een kwekersfamilie die fier op
hun bedrijf waren. Echt behulpzaam en ze genoten van alle aanloop.
Echt mooie route… Bij het inleveren van de stempelkaart was er niet de gebruikelijk medaille
of speld maar we werden verblijd met een zakje bloembollen.
Echt leuk!! Daarna gingen we naar het strandpaviljoen om met elkaar te babbelen
over de belevenis van Bloeiend Zijpe.

KLOMPENPAD TERBROEKSEPAD 2017

Op zondag 5 maart 2017 zijn we naar het klompenpad Terbroeksepad door het buitengebied van Zwarte Broek en Terschuur geweest, daarnaast lopen we ook een andere route van Appelpad. Dit jaar is het overwegend zeer drassig. Veel water op de weilanden en modderige paden in het bos. De tocht gaat langs boerderijen, over boerenerven, langs akkerland en door weilanden over wandelbrugjes en over stroken houtwal. Tijdens de onderweg zagen we “rusTpunt” dat het open was. Daar is koffie en thee en uiteraard toilet. Geweldig ruimte. Na dit modderpad komen we terecht op het Appelpad, een andere klompenpad. Een lange pad door weilanden. Verder ziet een wandelaar een bankje met lunchdoos. We dachten dat de wandelaar het lunchdoos vergeten mee te neemt. Het blijkt een doos te zijn, met een boekje voor opmerkingen en complimenten. Een lid van Liever Sportiever schrijft er ook iets in. We gaan weer verder als grasloper, van weiland naar weiland. Kortom, een prima wandeldag!